Groep 5/6

Hallo allemaal,

 

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen op de groepspagina van groep 5-6.

Dit zijn wij toen we de allereerste schooldag samen geproost hebben op een leuk, gezellig en leerzaam schooljaar:

Om er een leuk, gezellig en leerzaam schooljaar van te maken hebben we in  de eerste week samen de regels en afspraken opgesteld. We doen heel hard ons best om ons deze regels eigen te maken.

Doordat we veel groepsvormende activiteiten doen leren we elkaar kennen. En leren we om samen te werken op veel verschillende manieren.

 

De leerjaren 5 en 6 zijn belangrijke leerjaren om de basisvaardigheden die we geleerd hebben in groep 4 verder in te oefenen. Onze juf blijft ons maar benadrukken hoe belangrijk de tafeltjes zijn. Die hebben we straks ook nodig voor de deelsommen en de breuken die groep 6 gaat leren! In groep 6 wordt het rekenen steeds wat meer inzichtelijk. We leren breuken en zelfs een begin van de kommagetallen. Ook leren we cijferen zodat we die moeilijke plus en minsommen voortaan heel snel kunnen maken.

 

Daarnaast vinden we lezen heel belangrijk. We gaan vaak naar de bieb om ons eigen boek uit te kunnen kiezen. We flitsen, lezen veel samen en hebben op vrijdag leescircuit waarbij we op veel verschillende manieren bezig zijn met lezen. Alles om maar veel leeskilometers te maken. Zodat we vloeiend en vlot kunnen lezen. 

 

In de klas doen we ook heel hard ons best om zelfstandiger te worden. We leren onze eigen problemen op te lossen omdat onze juf niet altijd beschikbaar is. Door het stoplicht, de stemvolumes en de timetimer weten we precies wanneer we de juf om hulp kunnen vragen. En kan dat niet, dan helpen we elkaar of zoeken we een andere oplossing.

 

Loop gerust eens binnen in onze klas! 

 

Groetjes groep 5-6