Groep 6/7

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen in onze klas! Dit zijn wij de eerste schooldag. We hebben samen met de kinderen geproost op een fijn, gezellig en leerzaam jaar. 

Wij zijn groep 6/7 en wij hebben er super veel zin in om er met zijn allen een fantastisch schooljaar van te maken!

Wij vinden het belangrijk dat we een fijn, gezellig en leerzaam jaar hebben en daarom hebben we de eerste weken ons gericht om samen klassenregels op te stellen. Wij doen heel hard ons best om die regels ons eigen te maken. 

De eerste weken hebben we ons vooral gericht op veel groepsactiviteiten, zodat we elkaar goed kunnen leren kennen. Zo leren we samen te werken op veel verschillende manieren.

In de klas doen we ook heel hard ons best om zelfstandiger te worden. We leren om bewuster te kijken naar ons zelf, hebben we gesprekken met de juf. Op deze manier mogen en kunnen we mee denken en spreken over onze eigen ontwikkeling. Wat kan ik al goed, wat kan ik nog niet zo goed, wat wil ik graag leren, hoe doe ik dat dan en wat heb ik daarvoor nodig? Heel fijn om hier samen over te kunnen praten. Op deze manierkrijgen we zicht op onze kwaliteiten maar ook op die van een ander en hoe we die kunnen inzetten, maar ook dat iedereen zich nog verder kan ontwikkelen. Leren van en met elkaar!

 

We leren onze eigen problemen op te lossen omdat onze juf niet altijd beschikbaar is. Door het stoplicht en de timetimer weten we precies wanneer we de juf om hulp kunnen vragen. En kan dat niet, dan helpen we elkaar of zoeken we een andere oplossing.

 

In groep 6 wordt het rekenen steeds wat meer inzichtelijk. We leren breuken en zelfs een begin van de kommagetallen. Ook leren we cijferen zodat we die moeilijke plus en minsommen voortaan heel snel kunnen maken. Bij spelling zal de nadruk liggen op het herhalen van alle spelling categorieën en het toepassen van de regels.

Daarnaast vinden we lezen heel belangrijk. We gaan iedere maandag naar de bieb om ons eigen boek uit te kunnen kiezen. 

 

In groep 7 staat bij het rekenen breuken, procenten en kommagetallen centraal, maar we werken ook steeds meer met oppervlakte- en inhoudsmaten. Bij spelling zal de nadruk liggen op het herhalen van alle spelling categorieën en het toepassen van de regels. Ook besteden we steeds meer aandacht aan Engelse en Franse leenwoorden en zijn de werkwoorden een heel belangrijk onderdeel. Dit is best pittig maar gelukkig is er ook ruimte voor gym en circuit, zodat we even kunnen ontspannen.

 

Kom gerust een kijkje nemen in onze groep!!