Groep 7/8

Hallo allemaal,

 

 

 

Hallo allemaal,

Wij zijn groep 7/8 en wij hebben er super veel zin in om er met zijn allen een te gek schooljaar van te maken! Wij vinden het belangrijk dat we een fijne klas hebben (en zijn!) voor iedereen en daarom hebben wij aan het begin van het jaar het recept voor een geweldige klas samengesteld. 

 

Groep 7 en 8 zijn natuurlijk hele belangrijke leerjaren van de basisschool. Je leert ontzettend veel nieuwe dingen en er wordt steeds meer van je verwacht. Het is belangrijk dat je jezelf goed kent, zodat je ook beter weet wat je nodig hebt. We zijn daarom betrokken bij ons eigen leerproces en krijgen ook de kans om aan te geven wat we wel of niet fijn vinden of willen leren. 

 

Bij rekenen staan breuken, procenten en kommagetallen centraal, maar we werken ook steeds meer met oppervlakte- en inhoudsmaten. Bij spelling besteden we steeds meer aandacht aan Engelse en Franse leenwoorden en zijn de werkwoorden een heel belangrijk onderdeel. Dit is best pittig maar gelukkig is er ook ruimte voor gym en circuit, zodat we even kunnen ontspannen.

 

In onze groepen vinden veel bijzondere activiteiten plaats!

 

In groep 7 mag je bijvoorbeeld op voor je verkeersdiploma, je krijgt een voorlopig advies voor het VO en je maakt belangrijke toetsen. In groep 8 ga je middelbare scholen bezoeken en krijg je natuurlijk je definitieve advies. Daarnaast maken we de Eindcito. Uiteraard gaan we ook op kamp en voeren we aan het eind van het jaar een musical op. Daar hebben we nu al zin in!

 

Loop gerust eens binnen in onze klas! 

 

Groetjes, groep 7/8