Ons team

Leerkrachten

Interne begeleiders

Onderwijsondersteunend personeel

Femke Jacobs

Leerkracht groep 2/3

Ik ben Femke Jacobs, 21 jaar en ik woon in Heeze. Vanaf kleins af aan zeg ik al dat ik juffrouw wilde worden. Daarom was het kiezen van een studie makkelijk. In 2019 ben ik gestart aan Hogeschool de Kempel.Goed luisteren en kijken naar kinderen vind ik heel belangrijk. Ieder kind moet zichzelf kunnen zijn en zich vanuit een veilige basis kunnen ontwikkelen.

Anja Wijnen

Conciërge / administratieve medewerker

Ik ben Anja Wijnen 63 jaar oud woonachtig in Heeze en sinds kort weduwe. 

Ik ben  moeder van twee volwassen zonen en oma van één kleinzoon. 

Ruim 22 jaar geleden ben ik door een herseninfarct gehandicapt geraakt en ben ik via de Ergon 17 jaar geleden gedetacheerd en op deze school terecht gekomen. 

Als kind heb ik zelf op de oude school gezeten en heb dus vele veranderingen meegemaakt

Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk en geen dag is hetzelfde. 

Als ik in de ochtend  voor half acht binnenkom word ik al begroet door ouders, kinderen en collega’s en begint mijn werk met leerlingen binnen laten, ziekmeldingen doorgeven, telefoontjes beantwoorden en andere overige taken. 

Mariken de Vaan

Leerkracht groep 0/1 - MT

Ik houd van mensen, kinderen, samen zijn, creativiteit, muziek, leren, ontdekken en ontwikkeling. Vandaar dat ik het liefste als leerkracht werk in de onderbouw waar jonge kinderen door creatieve activiteiten en betekenisvol spel worden uitgedaagd in hun ontwikkeling.

Sinds 2000 heb ik als leerkracht gewerkt op verschillende basisscholen, vooral in de onderbouw, maar ook veel in de individuele begeleiding van leerlingen die wat extra ondersteuning nodig hadden. Ik vind het fijn om op een speelse en creatieve manier aan te sluiten bij de kinderen in de groep. Ik probeer altijd te zorgen dat de kinderen al spelend en met veel plezier grote sprongen kunnen maken in hun ontwikkeling.

Sinds 2015 werk ik op kindcentrum De Parel. Binnen de Parel werken wij nauw samen met Norlandia (opvang, bso en psz). Juist het samen zoeken naar betekenisvolle onderwijs activiteiten, waarbij de kinderen heerlijk met elkaar kunnen spelen, spreken mij op de Parel aan. Als lid van het managementteam richt ik mij op deze samenwerking in de leergroep(deze leergroep bestaat uit pedagogisch medewerkers van Norlandia en leerkrachten van de basisschool van kinderen tussen de 4 en de 8 jaar).

Mijn werk voor de groep, met individuele kinderen, hun ouders en binnen het team kenmerkt zich door enthousiasme, creativiteit, humor en zorg en aandacht voor elkaar.

Maudy Beerens

Leerkracht groep 2/3

Mijn naam is Maudy Beerens-Smits en ben sinds 2021 werkzaam op de Parel. Ik ben sinds kort getrouwd met Stan en samen wonen wij in Hapert. We hebben het hier erg naar ons zin en binnenkort verwachten wij ons eerste kindje.

Op school geniet ik van de ontwikkelingen die de kinderen maken en krijg ik hier heel veel energie van. Lesgeven is een mooi vak, dat ik met plezier uitoefen. Het is belangrijk dat kinderen zich prettig, veilig en uniek voelen en het gevoel ervaren dat ze er mogen zijn. Ik vind het geweldig om te zien wat de kinderen aan het eind van het schooljaar allemaal hebben geleerd, dat geeft mij een enorm trots gevoel.

In mijn vrije tijd doe ik graag dansen, zwemmen en wandelen, maar ik vind het ook erg fijn om rustig een boek te lezen.

Christel Vermeulen

Leerkracht

In 2011 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool de Kempel in Helmond. Ik heb toen een jaar ingevallen op verschillende scholen en in 2012 ben ik gestart op de Bergerhof/Kindcentrum de Parel. Inmiddels heb ik hier in verschillende groepen gewerkt, variërend van groep 1 tot 8. Hierdoor kan ik zeggen dat ik niet 1 specifieke voorkeursgroep meer heb. Elke leeftijd heeft zijn eigen charme.

Elke dag opnieuw geniet ik van de stralende gezichten en het contact met de kinderen. Samen werken, leren,  spelen en lachen vind ik heerlijk. Ik hecht veel waarde aan een open, gezellige sfeer in mijn groep en een veilig klassenklimaat. Respect en vertrouwen zijn hierbij voorwaarden. Om dit tot stand te laten komen probeer ik ieder kind op een positieve manier te benaderen en tijd vrij te maken voor persoonlijke en individuele aandacht.

Ik merk dat, wanneer kinderen zich veilig voelen, ze beter tot leren komen en zich optimaler kunnen ontwikkelen. Ik vind het belangrijk kinderen te stimuleren het beste uit zichzelf en anderen te halen.

Elke dag weer vrolijke en enthousiaste kinderen in de klas geeft mij super veel energie en zorgt dat ik met ze aan de slag wil!

Pascale Janssen

Leerkracht groep 0/1 en 5/6a

Ik ben Pascale Janssen-Tetteroo. Ik woon met mijn man en twee kinderen in Someren. Sinds 2020 ben ik werkzaam op Kindcentrum de Parel. Vanaf moment één heb ik mijzelf als een vis in het water gevoeld op deze school. Samen met de collega’s en de kinderen gaan we er weer een heel mooi schooljaar van maken. Dit schooljaar sta ik op maandag en dinsdag in groep 5/6a en op de woensdag in groep 0/1.

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende groepen. Daarbij heb ik verschillende scholen gezien. Hieruit heb ik mij eigen visie op onderwijs ontwikkeld. De autonomie van de leerlingen staat bij mij hoog in het vaandel. Ik help de leerlingen graag te komen waar zij heen willen door de juiste vragen te stellen.

Daarnaast vind ik het ook van groot belang dat de kinderen leren hun eigen talenten te ontwikkelen en dat zij hiermee aan de slag kunnen. Vanuit mijn rol als Cultuur Coördinator probeer ik hier op school meer aandacht aan te besteden.

Merel van den Heuvel

Leerkracht groep 7/8

Sinds augustus 2021 werk ik met veel plezier op Kindcentrum De Parel. De goede sfeer, die wordt gecreëerd door de kinderen, de ouders en het team is voor mij erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat ik mezelf thuis voel. Dit gevoel wil ik de kinderen ook geven door een veilige en prettige sfeer in de groep te creëren. Zo kunnen alle kinderen optimaal tot ontwikkeling komen.

Ik geniet van de spontaniteit, het enthousiasme en de leergierigheid van de kinderen. Geen dag is hetzelfde, dit maakt het voor mij dagelijks weer een mooie uitdaging om met de kinderen te werken.

Het is geweldig om te zien, hoe kinderen in een korte tijd zo veel kunnen leren.

In 2013 ben ik geslaagd voor de Master ‘Special Educational Needs’. Ik heb me tijdens mijn studie vooral gericht op het stuk het taal- en leesonderwijs. Op schoolniveau zet ik me dan ook in als taal-leescoördinator.

Myrthe Bomer

Leerkracht groep 7/8 - MT

Al vanaf mijn achtste of negende jaar riep ik dat ik juffrouw wilde worden. Het was zo leuk en gezellig om naar school te gaan, samen te kunnen spelen, samen werken en te luisteren naar mooie verhalen, dat ik riep dat ik dat ook wilde gaan doen. Vanaf 2003 ben ik dan ook met volle enthousiasme begonnen met het werken in het onderwijs. Als groepsleerkracht heb ik op verschillende basisscholen gewerkt, met name in de bovenbouw. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het volgen en begeleiden van de ontwikkeling van het kind.

Sinds 2012 werk ik op kindcentrum De Parel.  Ik voel me op deze school thuis omdat de samenwerking en de verbinding met de collega’s, de leerlingen en zeker ook de ouders erg prettig is. Ik vind het belangrijk dat kinderen elke dag opnieuw graag naar school komen en aan het einde van de dag vrolijk naar huis toe gaan. Dat zorgt ervoor dat kinderen goed tot leren kunnen komen. Het is een uitdaging om met kinderen samen te kunnen werken, ze zijn een bron van gezelligheid en inspiratie voor mij als leerkracht. Ik hecht dan ook veel waarde aan openheid en vertrouwen. Door een veilige, vertrouwde en open sfeer kunnen kinderen tot leren komen en zich verder ontwikkelen. Als lid van het managementteam richt ik me op de samenwerking binnen de leergroep 8-13 jaar en kijken we samen naar het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs voor de groep of het kind op deze school.

Ik vind het belangrijk om elk kind te kunnen begeleiden en de ondersteuning te kunnen geven passend in hun eigen ontwikkeling en het kind hier ook als partner bij te betrekken.Mijn passie daarbij is altijd om op een creatieve manier te maken tussen het kind en leerstof.

 

Wieteke Vinke

IB groep 1 t/m 8 - MT

Gedurende mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan als groepsleerkracht in de groepen 1 t/m 8. Zowel in het regulier als in het speciaal basisonderwijs. Het mooiste van ons vak is dat je, vanuit een prettig pedagogisch klimaat en met veel vertrouwen in het zijn en kunnen van de kinderen, hen in hun ontwikkeling kunt zien groeien.  
Op De Parel ben ik sinds 2020 begonnen als leerkracht van groep 7/8 en ben nu werkzaam als intern begeleider voor de groepen 1 t/m 8. Daarnaast werk ik twee dagen in twee verschillende groepen.  
Het is een leuke combinatie van werken om samen met kinderen, ouders en collega’s te werken aan een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van de kinderen.  Dat ze met veel plezier naar school komen en het beste uit zichzelf halen.  
 
Ik wens iedereen een heel fijn schooljaar toe en loop gerust een keertje binnen. 

Matti van Dulmen

Leerkracht groep 4

Ik werk sinds 2009 met ontzettend veel plezier in het basisonderwijs, omdat kinderen heel puur zijn en binnen een hele korte tijd een grote ontwikkeling doormaken.

Zowel op sociaal als cognitief gebied. Het idee dat ik hieraan een bijdrage mag leveren, maakt dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. Naast dat ik voor de groep sta, ben ik Rots en water trainer.

Ik kan van mezelf zeggen dat ik een enthousiast en gedreven persoon ben. De uitdaging zit bij mij vooral in het contact leggen met kinderen, om ze zo een stukje meer van zichzelf te laten ontdekken..

Anouk de Vet

Leerkracht groep 5/6a - OICT

Mijn naam is Anouk de Vet-Vink. Ik woon in Mierlo met mijn man en dochter. Sinds 2011 ben ik werkzaam in het onderwijs en op Kindcentrum de Parel inmiddels al heel wat jaren.  Van jongs af aan heb ik de passie om juf te worden op de basisschool.

Het belangrijkste waar ik naar streef, is om kinderen met plezier te laten leren, op allerlei verschillende manieren. Als kinderen met een lach op school komen weet je precies waar je het als leerkracht allemaal voor doet. De inbreng van kinderen zorgt ervoor dat we naar elkaar luisteren en elkaar versterken op verschillende gebieden. Waarom alleen leren als het samen kan? Dat is toch veel leuker!

Binnen de school ben ik werkzaam als onderwijskundig ICT’er. ICT probeer ik samen met het team goed te integreren binnen de school. Er is veel meer mogelijk dan we soms zelf denken. Met een open blik en gericht naar de toekomst proberen we de kinderen voor te bereiden op dat wat komen gaat. Gebruik maken van onze kennis en de nieuwe ontwikkelingen op ICT gebied zorgt ervoor dat we een leerzamere omgeving kunnen creëren voor kinderen.

Dat vind ik een geweldige uitdaging!

Joost van Hout

Leerkracht groep 5/6b

Mijn naam is Joost van Hout, geboren op 17 januari 1993 en samen met mijn vrouw Sophie ben ik woonachtig in Heeze. Vanaf 2021 ben ik met veel enthousiasme werkzaam als meester op Kindcentrum De Parel. Dit schooljaar ben ik werkzaam in groep 5/6b.

Wat mij drijft in het onderwijs is het besef van de invloed die ik kan hebben op de levens van mijn leerlingen. Ik geloof sterk in het creëren van een positieve en ondersteunende leeromgeving waarin kinderen zich veilig voelen om te leren en zichzelf te zijn. Het is een ongelofelijk belonend gevoel om te zien hoe kinderen vol verwondering en nieuwsgierigheid de wereld om hen heen ontdekken. Ik voel me dan ook bevoorrecht om daar deel van uit te maken.

Mijn aanpak in de klas is gebaseerd op interactie en betrokkenheid. Ik ben ervan overtuigd dat leren het beste gebeurt wanneer kinderen actief deelnemen aan hun eigen leerproces. Ik moedig vragen aan, stimuleer discussies en ben vaak op zoek naar creatieve manieren om lesstof tot leven te brengen. Het is geweldig om te zien hoe kinderen zichzelf overstijgen en trots zijn op hun eigen prestaties.

In mijn vrije ben ik vaak actief bezig en reis ik graag. Ik vind het erg interessant om nieuwe culturen en gewoontes te ontdekken. Naast het reizen kijk ik ook graag naar een voetbalwedstrijd van mijn favoriete club PSV.

Jennifer Roeters

Onderwijsassistent

Mijn naam is Jennifer en sinds september 2022 werk ik op de Parel met veel plezier.

Als onderwijsassistent mag ik veel met groepjes kinderen werken. Daarnaast help ik mee in de klas met de voorbereidingen en het uitvoeren van verschillende onderwijsactiviteiten. Ik geniet van het contact met de kinderen, de ontwikkeling die ze meemaken en de leuke gesprekken. Verhalen voorlezen, creatief bezig zijn, het inrichten van de hoeken en spelbegeleiding zijn de dingen die ik graag doe en waar ik veel energie van krijg. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig en geborgen voelen in de klas en graag naar school gaan. We leren veel op school, maar het is ook belangrijk om plezier te hebben en met elkaar te kunnen lachen.

Ik ben getrouwd met Eric en samen met onze drie kinderen wonen wij in Heeze. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin.

Annerie Bouwmans

NT2 leerkracht

Al heel wat jaren ben ik werkzaam in het basisonderwijs, voorheen voor een Eenbesschool in Mierlo en sinds 1 januari 2013 werk ik met veel plezier op de Merlebos in Heeze. In de loop der jaren ben ik in alle groepen werkzaam geweest.

 

Met ingang van het huidige schooljaar ben ik medeverantwoordelijk voor het onderwijs aan kinderen van wie het Nederlands niet de thuistaal is, de zogenaamde NT2-kinderen. Dit doe ik op alle drie de Heezer Eenbesscholen en daarmee ben ik dus vanaf nu ook aan De Parel verbonden.

 

In het werken in het onderwijs vind ik het bieden van een stabiele omgeving, waarin kinderen zich veilig voelen en zich gezien weten, erg belangrijk. Oprechtheid, betrokkenheid, rust en openheid zijn daarbij voor mij essentiële waarden. Daarmee hoop ik een sfeer te creëren waarin elk kind zich op zijn of haar plek voelt en elke dag met plezier naar school komt!

 

Binnen het team vind ik saamhorigheid belangrijk en betrokkenheid bij elkáár en bij de aan ons toevertrouwde kinderen. Dit is iets wat ik in het enthousiaste team van De Parel zeer zeker ervaar en ik zie het werken op deze school dan ook met alle vertrouwen tegemoet.

Hidden
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.